Tuin sensatie in de zomer.

Waar moet je anders over schrijven dat deze Zomer heet is  niet gewoon warm maar  heet.

Ik zie dat mijn groenten het benauwd hebben. De sla doet het nog wel maar schiet snel door. De boerenkool staan toch wat te strijden hoewel dat een sterke  plant is .De uitjes heb ik al gerooid en opgehangen in de schuur .De bietjes vragen er ook om .Nee de groenten tuin ziet er niet weelderig uit alleen de grauwe erwtjes  staan er leuk bij Ik had ook wat krombekken gezaaid, helaas geen een boontje  liet zich zien . Ik heb geen idee waarom niet , was het zaad te oud ¨vraagteken. Die krombekjes zijn altijd zo lekker en onbespoten vanzelf

Als je ze dopt dan heb je van die mooie gladde glanzende witte boontjes  Dit jaar dus niet .

Toch moet ik onkruid wieden Ik laat het nu  het onkruid wat verdorren door de zon en doe het dan in de groene container.

Aan de andere kant heb ik wat jonge fruitboompjes neer gezet in t voorjaar

En kijk met angstige ogen hoe de blaadjes er bij hangen . Want de hortensia s

die hangen er zo slap bij Ze zijn al heel wat jaren oud, dus hoop ik dat ze de warme zomer ove leven Zo af en toe gooi ik er een emmer water over heen maar ja dat is  ook weer te zwaar voor mij  zo n emmer water te dragen.

Mijn gras is ook zielig dor en droog .Ik fluister het dan toe volhouden hoor er komen vast wel betere tijden .De slaapkopjes zijn zonnig en papavers , Oost-Indische kers, dat wil ook wel Maar mijn rozen verschroeien tegen de warme muur Ik heb veel bloemetjes staan voor de bijen .En de zonnebloem komt omhoog Maar toch wat meer water en wat minder zon komt mij nu wel van pas .

Adriana Vriesman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s