Katten ruzie in de groenten tuin

Katten ruzie in de groenten tuin.

Zo kom je even bij mij kijken, zeg ik tegen de kat van de buren.

Hij draait wat om mij heen en vertrekt weer naar zijn eigen terrein een groot grasveld met op het einde een hoge haag. De buurkat vind mij wel aardig en heeft ook belangstelling voor Blaffie tenminste, op een behoorlijke afstand Soms loop hij op een afstandje mee als ik ga wandelen met Blaffie . Maar echt ver gaat de kat niet, een stukje mee lopen vind hij dan wel leuk.

Deze keer was ik in de tuin bezig, ja er is veel te doen, ik wil wat zaaien en het is hemels mooi weer. Ik heb dan zo`n petje met klep op mijn hoofd voor de zon .

Ik zie er niet uit vanzelf maar ja er is niemand die het ziet en de kat vind het ook wel goed zo Deze keer liep hij weer terug naar zijn eigen terrein maar hij ging in zo`n  sluip houding liggen dat ik verlegde mijn aandacht van t zaaien naar de kat. Daar tussen de struiken  zag ik wat bewegen een grote rode Kater liet zich zien Zo van ik eis mijn route op naar de straatweg .Hij wandelde met een air van heb ik jou daar Tot het katje van de buren zich liet horen er ontstond een heus katten gevecht met een hoop geschreeuw. Jong en sterk blies het katje  met wilde schreeuwen de binnen sluiper weg Ja het ging er gevaarlijk aan toe. De rode kater sprong weer tussen de struiken en koos een andere weg voor zijn doel .En het katje, rolde nog even heerlijk in het zonnetje Ziezo het is zijn erf wie durft er nog te komen zolang het katje daar de baas is.

Adriana Vriesman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s