Koffie lente perikelen

Koffie lente perikelen.

Op deze zonnige zondag zit ik gezellig met mijn hond koffie te drinken met volop zon in de huiskamer.

Zo hoor ik in de nieuws berichten dat  er weer meer vrouwen zich laten behandelen tegen rimpels enzv

Ja die dokters krijgen het druk met het vernieuwen van gezichten van vrouwen en stiekem ook mannen om er jonger er uit te laten zien .

Mijn hobby is wat kunst schilderen ik knoei maar wat aan. Maar een mooi gezicht vind ik leuk om te schilderen dat wil zeggen, wat ik mooi vind de uitdrukking  het leefgezicht. Nu zie je vrouwen uitdrukkingsloos en glad gesmeerd met crèmes. Het is mode maar wie zie je dan, een gepolijst gezicht .

Nu ben ik niet tegen een poedertje voor de fleurigheid op je gezicht .`t Haar in de krul of een goede kapper die het knipt .Er is maar èèn maar in dit dorp er waait altijd wind. Dus je haar zit altijd in de war. Dat is het beeld van de plattelands mens

En een jas aan voor de koude noordenwind .Weg blote schouders  en gekapt hoofd . Toch blijven de mannen en vrouwen in een lang huwelijk bij elkaar. Hun zorg en blijheid staan op de gezichten. En daar kan je je aan warmen, zo is het leven.

Eens zul je er ook zo uit zien en de jongeren vinden je een leuk mens .

Als je nu al dat geld dat je uitgeef aan de opgevulde gezichten nu eens besteed aan de armoede van kinderen in de samenleving. Ach dat is toch veel te dicht bij. In andere continenten daar zijn arme kinderen juist dat is zo maar ook in ons eigen nog veilig landje.

Adriana Vriesman.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s