blaffie`s speurneus `s ochtends

Blaffies speurneuss ochtends vroeg.

Ik Blaffie heb een goede speurneus. Ik hoef hem niet zo vaak te gebruiken althans dat denken de meeste mensen maar dat is niet zo, ik ruik waar een slakje zit en een mier is ook leuk, die holt hard weg waar naar toe dat weet ik vanzelf niet .Op een nacht hoorde ik wat; ik lag te slapen en toch ik hoorde wat zachte voetstappen. Ik mag s nachts niet blaffen anders wordt de buurvrouw wakker zegt mijn baas. Dus ja ik houd mijn Hondebek .Mijn geheugen werkt formidabel ,dat zou je zo af en toe niet denken want als de baas fluit nou dan kom ik niet, ik moet dan eerst nog even speuren of zo of ik hoor vogels kwetteren ik heb het dan te druk om te komen. Doch deze ochtend toen mijn baas de deur naar buiten toe opendeed ,snelde ik naar buiten ik had toch vannacht iets gehoord! Met mijn neus over de grond snoof ik de route af en mijn baas keek wat verbaasd ”Ja zei ik”Ik heb een dief gehoord vannacht!  Ik ging verder met speuren van de schuur naar de tuindeur en weer naar het hek naar het "oprijlaan-pat"  een beetje bescheidenheid is hier wel op zn plaats.

Ik wist het zeker een dief was er van nacht geweest .

Jawel hoor! Later op de dag kwam buurvrouw aan lopen ;mijn elektrische fiets is gestolen uit de schuur  Heeft U vannacht wat gezien of gehoord. Mijn baas moest buurvrouw teleurstellen toch zei ze Blaffie heeft wel een dief geroken van ochtend hij speurde hem met zijn neus op .Ja maar daar heb ik niets aan zei ze Buurvrouw Zij had net twee dagen een nieuwe elektrische fiets En weg fiets, gestolen uit haar schuurtje door de dief .Ja Blaffie had het wel goed met zijn speurneus maar de dief had bij ons geen geluk.

Adriana Vriesman.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s