koffie mijmeringen in de ochtend.

Heeft u dat nu ook al die nieuwe woorden die je moet gebruiken .

toen ik voor het eerst hoorde van anorexie ik dacht wat is dat .

maar nu is er tools en appie nee niet Albert Hein de super Enne trigger u ook wel eens .

op de computer ben ik bezig met witget. En zo pomp ik telkens weer wat nieuwe woorden in mijn hoofd. En toch mijn grootmoeder van de eeuw1800 vertelde dat er een nieuw soort hout was board.Vele huizen werden door handige of minder handige man handen verfraaid met board ja die hoge plafonds die moesten lager.

Als ik de jonge jeugd hoor praten dan denk ik wat zeggen ze nu O bedoelen ze dat. Toch als u eerlijk bent kan u nog een brief lezen die geschreven is in 1800 ech wat staat daar ! Het is gewoon even wennen en bij de tijd blijven Ik kan mijn streek taal het Westfries nog behoorlijk lezen maar spraken wij vroeger niet  allemaal zo. Zelfs de verschillen van taal  waren er ook op Texel en dat eiland is toch niet super groot .En soms spreek ik een oude nicht in Frankrijk die door mijn tongval van het Westfries, kan zij mij  nog behoorlijk verstaan. Als zij een woord mist gooi ik er een Westfries woord er door Ja dat is wat ik bedoel .

En ik ik moet verder met het leren omgaan met de nieuwe woorden en die mij eigen maken wil ik de jeugd begrijpen waar over zij spreken.

Adriana

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s