Onkruid en nog een onkruid in de bloementuin

Tuinsensatie

De zon scheen volop zomerswarm, ja en dat in april. Daar moet je toch van profiteren. Er is veel te doen in de bloementuin.

Ik wil wat struiken weg halen en op een andere plaats neer zetten .Onkruid weg halen er staat veel, heel veel .De zijtuin leeg maken van onkruid .De rozen moeten gesnoeid worden. Het weer gaf mij de tijd. Want zo snel kan ik het niet meer .Een vriendin van mij is Hovenier  zij wilde wel de rozen snoeien. En even gezellig samen wat eten en drinken. Ja dat is toch niet werken denken we dan. Ja dat is ook werken aan je vriendschap .Werk is er altijd in de tuin .Ik ging op knieën aan de slag onkruid en nog eens onkruid Ik heb zo`n knie plankje van schuim  dat is geweldig je knieën worden niet koud en het is zacht .

De stuiken staan in een zand grond dus wortelen zij niet zo diep en kunnen gemakkelijk verplaats worden omdat ik weet hoe ik ze eruit kan halen zonder mijn rug te kraken. En je plop ze op een karretje met wieltjes en een touwtje en dan naar de plaats waar ze staan moeten ja dat gaat vanzelf niet zo snel als ik schrijf Het gaat allemaal puf, puf, puf Mijn vriendin de Hovenier wilde een ontwerp maken voor mijn bloementuin ja ze heeft al een mooi plan in `t hoofd.

Ik wilde bloemen zaaien Het kan nog veel mooier zei ze. En zo krijg ik een tuin met aanzien. Het gras maaien  en verticuleren. En dat allemaal in die mooie April dagen. Ik werd er blij van, moe en zweterig  en zelfs als ik gedoucht had rook ik nog naar aarde en onkruid. Twee kliko`s vol tot aan de nok vol gestampt met onkruid en gras Natuurlijk er één van de buren geleend. Nee ik heb geen compostbak meer want dat spitten en over de tuin gooien kan ik niet meer. De groentetuin verdeel ik een stuk met bessen  struiken  een  kersen en pruimenboom en ik wil zo graag een citroen boompje Er kunnen nog een paar vruchtbomen bij nog twee denk ik .Ik verheug mij nu al om al dat mooie te zien In de volgende jaren De andere kant van de groentetuin ga ik wat groenten telen . ik ga het wat kalmer aan doen. De warmte is wat koeler geworden en ik kijk met genoegen naar mijn schone bloementuin Zo maar blij zijn met alles om mij heen.

Adriana Vriesman.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s