een kopje koffie zo na de middag

Vandaag de zon in huis dat is wel zo gezellig Mollie de hond ligt in de zonnestraal die de huiskamer bezoekt. Mijn kopje koffie staat voor mij. Ik moet mij verbazen over wat ik zo hoor op de televisie.De kinderen en het vervolg onderwijs. Zij  hebben tegenwoordig een mobieltje waar ook de App op staat van hun lesrooster en zo meer  op staat de onderwijzer kan er ook de cijfers van hun leerprestatie op zetten, zo dat de ouders kunnen zien hoe het vergaat met hun kind. Ik dacht wat geweldig kun je tijdig ingrijpen als het niet goed gaat. Kinderen in het vervolg onderwijs zijn niet altijd open als het een beetje de verkeerde kant op gaat. Echter wat hoor ik nu; als een kind 16 jaar is moeten de ouders het  vragen aan het kind of ze de app  zien mogen .Wat mogen de ouders dan wel het studie geld betalen de kleding en uitjes van het kind een eigen kamer in het huis geven ingericht en wel en goede voeding geven en het reisgeld  betalen om naar  de school  te reizen. Als ouder zit je wel klem tussen al die regels. En de hersenen van een kind op weg naar volwassenheid zijn op die leeftijd nog niet rijp. De jongelingen  kunnen  onder invloed raken van verkeerde ideeën. We lezen het iedere dag in de krant. En ik denk dan Arm kind dat niet de waarde van de ouders mag proeven.

Ardiana

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s