Koffie tijd in de morgen

De zon schijnt deze morgen Dat is altijd gezellig zo`n winter zon .

De hond is al buiten geweest En nu een kop koffie .Ik wil vertellen dat mijn man een oude moeder en vader had Wat zegt U nu oud???

Ja Ja in die tijden waren de moeders jong De jonge vrouwen trouwden en wat was haar voornaamste taak! kinderen krijgen. Scholing was niet zo aan de orde en een baan dat kon niet als je getrouwd was  De familienaam voort zetten was ook heel voornaam..

In die tijd was 10 of 14 kinderen heel gewoon en opvoeden ging van zelf.

Nou ja  ging vanzelf Je had gezien hoe je moeder dat deed en dat ging altijd goed Zo ver het goed ging .Erg veel zorg hadden de jonge moeders niet Er was altijd wel moeder of tante die je hielp.

Nu is in deze tijd zijn vrouwen al 30 jaar oud of 33 jaar Als ze hun eerste kind krijgen. Eerst studeren. dan werk en een man en dan een huis .Ja dat is heel wat als je jong bent, er wordt veel van je gevraagd ..Nu kun je  kiezen wanneer je een kind wil .En dan kinderopvang , de Babykamer mooi maken ,de kraamhulp, ,bevallen in het ziekenhuis en de man krijgt vaderschap verlof. Sla ik nog iets over?Er wordt veel gevraagd aan een aanstaande moeder op die leeftijd.

Hoe het vergaan is met mijn man hij had een goede moeder en vader En zijn moeder had wel een baan willen hebben maar dat mocht niet in die tijd

Adriana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s