Gina lollobrigida de kat Sybertje.

Ze kwam elegant binnen wandelen en tilde haar poot sierlijk op Ik ben Cybertje  zei ze goed geschoold.

Dit is geen boeren kat dacht ik toen ik haar in de salon zag binnen wandelen.

Het is zomer en alle deuren staan open Ik was in de tuin geweest en  naar binnen gegaan om te thee te drinken .Wil je ook wat drinken vroeg ik aan sybertje het is zo warm.

Hoor je bij de nieuwe buren vroeg ik .Nee ik kom met de taxi zei ze hooghartig een pracht van een slee. Heb je soms ook wat vis voor me? Ik heb wel trek. Ik heb geen vis voor je maar wel brood met melk.

Dat is ook goed het liefst heb ik vis zei Sybertje En ze draaide als een volleerde balletdanseres om mijn benen. Waarom ben je bij mij op bezoek gekomen vroeg ik .

Ik heb toch gezegd dat ik op bezoek zou komen zei ze.  Een maand geleden al heb ik het tegen je gezegd .Ik weet het niet meer  zei ik.

Waar kom je vandaan vraag ik.  Ik kom uit Italië. Ik pakte en stoel en ging zitten meteen sprong ze op schoot.  Zeg wie maakt hier nu de dienst uit riep ik verontwaardig. Je zult wel naar mij luisteren zei ze hooghartig.

Ik heb nog zoveel te vertellen. Ik heet Sybertje  Ja dat weet ik nu wel zei ik wat knorrig ik noem je voortaan Gina  Lollobrigida

Zie je wel je hebt al en naam voor mij je bent het dus niet vergeten  zei Sybertje  Ik zal straks wel wat kattenvoer voor je halen zei ik haastig Nee nee dat hoeft niet zei ze, gewoon vis en brood dat is genoeg. .Vis …er ging een lichtje branden bij mij Vis van de viskraam ,ik ga elke week vis halen bij de viskraam. Gina had de benen genomen!  En was vaste bezoeker van de viskraam geworden en zo had ze mij uitgezocht en gevolgd. De wonderlijke  energie van een kat. Ik sprong op van de stoel en gooide de kat op de grond zoek maar een plekje zei ik Ze ging op de vensterbank liggen slapen in de zon

.In de avond lag ze er nog steeds in de vensterbank Gina je moet nu naar buiten het wordt nacht zei ik  en ik spoorde haar aan om naar buiten te gaan Zie ik je nog terug vraag ik Natuurlijk zei ze Ik heb je toch uitgezocht en ging heupwiegend naar de deur. Nog voor dat ze bij de deur was bolde ze haar rug en werd haar staart dik,  doe niet zo raar zei ik en deed de deur open daar springt met een valse kreet een dikke zwarte kat omhoog en blies geweldig. Ik schreeuwde ..rot op vals kreng  en joeg de kat met geweld weg; ga naar de nieuwe buren gilde ik kwaad .Dat is die rotkat van de nieuwe buren zei ik tegen Gina Lollebrigida Gina zuchtte dramatisch  wat heerlijk zo`n beschermd leven en stapte met verfijnde stapjes naar buiten Ik kom zo terug zei ze heb je al vis voor mij ? Jaja ze ik en liet de deur open staan .

Adriana

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s