Koffie dromen in het donkere jaargetij.

Met mijn kopje koffie voor mij bedenk dat het echt Hollands weer is regen en wind.

En dat zo tegen het einde van `jaar We wilden zo graag sneeuw en ijs dat we op de plaatjes tegen komen zo romantisch denken we dan .

Maar kunnen wij daar nu wel tegen?

Wij die internet televisie en zo meer,  daar over kunnen beschikken

En niet eens meer weten hoe het is om stil te zijn.

We hebben net kerstmis  gevierd met ja ik weet niet allemaal wat we volgens de commercie  moesten doen om gezellig te zijn.

We gingen massaal naar de kerk om het geboren van christus die ons het licht kan brengen te vieren.

En dan dan is het voorbij .Maar ho eens even we hebben oud jaar die we moeten verjagen met rook en vuur waar komt dat dan vandaan ?

Dat is toch och ja Even denken hoe zat het ook al weer.

Het donkere jaargetij de zon is diep weg gezakt er is weinig licht Wij hebben voorraad ingeslagen en ook hout voor het vuur om zo te kunnen rusten in de warmte  en  te overleven. wij danken onze voorouders dat ze ons op de wereld gezet hebben om voor de andere mens en dier te zorgen. Zo verhalen we dan in de kring om het vuur de geweldige daden van onze voor ouders en de gevaren die we zullen tegen komen .We wachten tot  De zon hoger en hoger klimt .Het is toch iets van eeuwen eeuwen  nog voordat christus geboren was Dat we dat deden met het donkere jaargetijde En kijk wat er nu gebeurt; het alcohol vloeit rijkelijk we snoepen wat af de tv snatert de huiskamer binnen.  We mopperen nog wat na over de cadeau`s die we kregen van onze ouders het was nu niet wat wensten en hoe moe of pa toch eens moeten veranderen na onze smaak. Kijk toch eens wat de commercie met ons doet En we protesteren niet eens er tegen. Miljoenen geld voor vuurwerk  gaat de lucht in en als we dat nu eens besteden aan scholing en voeding voor de kinderen die in de modder leven in de kou  in een tentje of zonder vader en moeder. Dan zijn wij   toch gelukkig  en voldaan met die daden  het is grootste cadeau wat wij kunnen geven.

Adriana

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s