winter tuin in december.

Het is winter in de tuin juist 21 december Geen sneeuw of ijs maar water veel water . Het water loopt langzaam de grond in .Om mij heen doen de buren stenen in de tuin. Ik zie steeds meer stenen. Met gevolg dat het water niet meer de grond in gaat maar zich verzameld op een plek in de tuin .

Het is een rommeltje in mijn groentetuin .Ik had wel beter gewild maar ja ik sukkelde een beetje met ongemakken. Doch ik heb weer plannen en ik vraag nu een hovenier om mijn tuin te frezen in het voorjaar.

Want een liefhebber voor het tuin spitten zit er niet meer in.

Er kwam van de gemeente een juffrouw  bij mij thuis Die  de opdracht had om te kijken of de mensen langer thuis wilden wonen en of er genoeg activiteiten in de buurt waren voor die mensen Ik stelde haar gerust dat ik mij nooit verveelde en mijn tuin niet in wilde ruilen voor een kaartmiddag,  niet dat ik een hekel hebt aan een kaart spelletje maar buiten zijn in de tuin is wel het mooist wat er is .En in de winter? dan nou dan gaan mijn ogen langs de planten en zet ik ze al ergens neer waar ze mooier uitkomen in gedachten en peins ik dat ik het volgend seizoen meer bloembollen wil planten .En dan mijn schilder pallet

Ik kwast wat af en zo af en toe lijkt het wat . En op de schilderclub ..een ja mooi ..dan ben ik weer trots op mijn makelij . Dus het juffie kon tevreden zijn Deze bewoner had het naar haar zin in deze gemeente en straat. Ik ga ook wel eens naar die stad waar die grote betonnen blokken staan waar al die mensen  in wonen  en dan ben ik zo blij als ik weer thuis ben in mijn dorpje  met mijn tuin.

Adriana Vriesman.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s