Lieverd Koffie!

De koffie geurt in de keuken. Ik zit met een scheurblaadje van de tuinkalender voor mij. Tuinen is eigen lijk mannen werk op die tijdslijn ben ik opgevoed vrouwen deden de afwas.

Maar nu doen wij vrolijk mee en hebben er plezier in.

De zuivere lucht stroomt  je longen binnen en klimt zo naar je hoofd ja je krijgt een helder hoofd van.

Terwijl ik een slok koffie neem hoor in dat veel mannen zelfmoord plegen

Ik frons mijn wenkbrauwen ik had er nog niet bij stil gestaan hoe zwaar het leven voor mannen is

Ik weet nog in mijn dorp dat indertijd ook twee brave huisvaders ook in het kanaal sprongen en daar nooit meer uit kwamen ja 10 dagen later dood.

Ik ben van die tijd“ baas in eigen buik en scholing en werk voor de vrouwen.  Mannen de brave huisvaders werden er niet goed van opeens moesten ze na hun werk nog de toilet ruimte en badkamer schoon maken manlief moest ook wat doen in het huishouden. Huwelijken gingen stuk door die wensen van hun ega.

En nu! De mannen hebben het zwaar ze willen ook graag vertroeteld worden  maar vele hebben geen werk hoog of laag opgeleid een karig loon en een duur huis en dan nog al die wensen van de school van hun kinderen en de moeders,  hoe moeten zij daar nu aan voldoen. De mannen worden haast in vieren of nog meer gespleten  Het wordt ze teveel om aan al die wensen van de maatschappij te vol doen. En zoeken naar een uitweg  met zelfmoord daarbij het verdriet achterlaten bij hun kinderen en vrouw die want zij is een vrouw van deze tijd en met al die idealen is opgevoed .  Is  opeens zich bewust is dat niet alles kan. Dus vrouwen vertroetel je echtgenoot maar eens een keer extra En wees tevreden wat hij kan bieden Want hij heeft het al zo zwaar.

Adriana

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s