De kolen in de tuin…..

Ik heb de laatste tijd tekort aandacht gegeven aan mijn  bloemkool en rode kool ,witte kool  in de tuin.

Ik had er een paar staan en het leek goed te gaan maar binnen een mun van tijd zitten er allemaal rupsen in Ja het koolwitje en ik vergat op tijd maatregelingen te nemen Dus weinig kool en aangevreten bladen

De rupsjes zaten zo lekker in de bloemkool.

Ik teel ze op een zandgrond en het leek zo goed te gaan .Ik heb 1 boerenkool plant staan dat is ook een lekkernij voor de rups van het koolwitje

Mijn trots is wel wat gekrengd .De wortelen zijn er beter af en de bietjes

alhoewel die hebben last van de hitte gehad in het voorseizoen . Ik heb geen slootje langs mijn groentetuin dus moet ik water geven uit de kraan en dat is toch een dure liefhebberij .

Mijn aardappeltjes –piepers op zijn Nederlands- zijn goed Niet zo groot zijn ze geworden ik dorst  ze niet langer laten groeien Het is de juiste keus geweest puur intuïtie. De groentetuin is wat leeg geworden  Ik heb er deze keer geen prei in gezet

Ik had wel een hele rij uien die ik nu moet bewaren of in vriezen  maar dat is zo`n huilerig gedoe Uien zijn een kostbaar groenten zo gezond U zegt ;ja maar die wind onder het dekbed BONENKRUID lezers klein beetje  in de pan laten meekoken en de wind is vertrokken .Adriana Vriesman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s