zomer Hitte

Juni zo warm.

De waterslang ligt door de tuin op het tegelpad .Steeds gaf ik de kwetsbare plantjes met de gieter water maar de regen bleef uit .Ik zag de bietjes nog klein, niet groeien er was zeker gebrek aan water, mijn aardappeltjes zien er nog goed uit en mijn wortelen ook en toch maak ik mij zorgen  over het water gebrek, dus nu maar met in de hand de waterslang ,zijn werk laten doen . ik weet een regenbui doet veel meer dan wat ik nu doe Maar wil ik wat oogsten is het nu wel  water nodig met deze warmte Als de zon naar zijn slaapstede is vertrokken ,wacht ik toch nog even met water geven De grond is dan  nog zo warm dat meteen  water geven veel verdamt denk ik dan. Ja mijn peper plantje doet het goed maar je dat is dan ook een  meer en meer zuidelijk plantje Ik heb nu ook een aubergine ja ook die vind de warmte wel lekker. Staat er ook nog een artisjok of dat nu wat wordt ik weet het niet maar de uien doen het goed en de witte bonen gedijen ook goed . Sla en andijvie ja die vrolijken wel de boel op die kunnen overal tegen zolang ze maar wat te drinken krijgen  de tuin kruiden ja die kunnen ook wel tegen de zon En die kruiden de salades aan  Volle borden met havermout pap  daar moeten we niet aan denken nee geef nu maar de salades uit eigen tuin.  Veel doe ik nu niet in de tuin want pffff pfff wat warm overdag.

Adriana Vriesman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s