tuinsensatie gras maaien.

Tuinsensatie.

De voortuin daar staat het gras veel te hoog er moet gemaaid worden .En hoe vaker je maait des te stevige wordt je gras ,zei een boer op de tv en als je nog bomen om je gazon hebt nou dat is geweldig voor de  vermindering van co2 uitstoot. Maar ja ik bezit een zand grond en als je dat tekort maait dan blijft er niets van over, ja kale plekken  Maar nu was het toch een beetje te lang .En eerst paardenbloemen wegsteken .En ze zijn zo mooi met hun oranje geel krans Als ik nu eens heel mijn gazon met die vrolijke paardenbloemen laat versieren dat staat toch geweldig . Doch mijn hoofd buigt en ik zie de mensen uit de straat al wijzen naar mijn gazon  Adriana !Adriana! dat zijn we niet gewend van jou .Dus snel alles uit de schuur halen en maaien, verticuleren, randjes afknippen en met de grashark nog maals alles omhoog harken. Zo ben je bezig met het zweet op t hoofd .Tot een geluid je wakker schud ,het hoofd optilt en denkt ,wie is die jonge spreeuw die mij roept .Een paar donker bruine ogen kijken mij ,net over de lage heg aan Een 3 jarige lokt mij naar de rand van het gazon Kijk roept hij IK KAN HUPPELEN!!!!. En ik zie in gedachten daar een ballet danser staan op het toneel het zwanenmeer dansen. Hij kijkt mij in de ogen en ik denk, o ja hij herkent mij nog van vroeger en ik klap in mijn handen. Ik doe het nog een keer roept hij en ik klap in mijn handen en hij huppelt achter zijn moeder aan. Mij in vervoering achterlatend Al mijn zweet was verdwenen en met een lach op mijn gezicht maakte ik de klus af want zo n voorstelling krijg je vanzelf nooit meer.

Adriana Vriesman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s