Prille vreugde in voorbereiding van de tuin

Als de Zon begint te schijnen zo in dit deel van Februari 2018

Dan begint het  te kriebelen de tuin !!!

Maat ja het is nog te koud en zeker zo langs de kust waar ik woon .

Dan begin je op de koude grond pas eind April of een weekje eerder als je een heel mooi voorjaar hebt. Maar toch even kijken of er nog zaden zitten in de doos van het vorig jaar die nog bruikbaar zijn. Dit jaar doet de hovenier mijn tuin frezen niemand wil meer een tuin spitten En ik kan het niet meer. ik bekijk mijn zaden en zie  dit of dat zou ik nog wel willen bestellen. Vroeger ging ik naar de markt maar ja waar zet je je auto neer als het druk is in de stad nu is er in ons regio stadje gratis parkeren goed onthouden dames en heren. Winkelen zonder parkeergeld !

Alleen ik begin wat te stroffelen En dan wil alleen nog weg als het wat warmer is .

Dus ja op internet kijken wat staat daar veel!. En zo vul ik mijn winkelmandje en O ja ik wil ook nog wat bessen struikjes vroeger had ik die ook  in de tuin nu wil ik ze voor de sier ik doe

ze ook in het winkel mandje Betalen kan met pay pal wat is er eenvoudiger dan dat.

Het wordt thuis bezorgd zo sluit ik de zaden pagina af. Tot ik besef een paar uur later ja maar die struikjes en het gaat vriezen en hoe moet dat nu .U begrijpt het al ik kreeg de stuikjes de volgende dag. Dus ik heb ze in een emmer met grond geplaatst en het plastiek er over gedaan en de emmers omwikkeld met de grijze containerzak de dikke variant .Een beetje water er bij en op een verhoging gezet dus niet op de koude grond en in de garage gezet nee geen stenen garage maar de bekende houten garage En nu maar hopen dat de vorst  de bessen struikjes bij loopt .

ik ga het wat rustiger aan doen in de groenten tuin Wat eenvoudige blad groenten een  klein regeltje van wat ik lekker vind De bloemen tuin met eenjarige bloemen voor de vrolijkheid er staan vanzelf al vast planten die het goed doen ik heb alleen een hortensia die dood is geen volle knoppen aan de takken het is een schimmel wordt er gezegd dus die moet ik er uit halen en een nieuwe in dat gat maar zou dat wel goed zijn ???? .Ik heb al gezocht naar een jongeman die mijn heggen wil knippen en dat lukte. Hij wilde wil wat bijverdienen. En ik heb geluk dat hij het wil doen.

Adriana Vriesman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s