Koffie morgen

Koffie morgen

Deze mooie herfst ochtend met een lekker kopje koffie voor mij.

Komt de luchtvervuiling in zicht .Normaal heb je het daar niet over

Ja toen er brand was in de straat dikke zwarte rookwolken Wolkten toen voorbij.

Nu is de hemel oranje gekleurd niet van de ondergaande zon nee van de bosbranden in Portugal. Portugal dat is toch ver weg Of toch niet? En het zand uit  de Sahara  waait door onze lucht  en valt neer in uw tuin dat is helemaal niet ver weg of toch wel ?

Denkt u daar aan als u snel in uw auto stapt naar uw werk ,nee toch.

Ik ben van die generatie dat we nog niet over een  auto beschikten om even naar de bibliotheek te gaan omdat het regende.

Nu weten we dat er kleine metaal deeltjes over de weg vliegen vanwege de slijtage van de auto banden en het metaal van de auto .Die glijden met een vaart over de weg dus uw kleine lieve schat in de wandel wagen Hij of Zij schiet vol met ja wel metaaldeeltjes en slikt dat lekker door Haalt nogmaals diep adem en de longen krijgen ook wat .

Wie denkt daar nu aan als we gaan wandelen met die kleine hummel hij of zij  is heel dicht bij de grond –de weg– Vroeger in mijn tijd had je nog van die hoge wandel wagentjes en kinderwagens . Hoe groter je wordt dan je minder last van het afval van de auto`s U begrijpt dat er met wind en regen weer een andere hoogte is van het rond dwarrelen van metaal deeltjes

Nu zweven er zoveel vervuilende stoffen door de lucht en de kleine lieveling is daar ongewild de dupe van U wilt hem of haar niet opzadelen met een enge ziekte van vervuiling Toch wel lastig om je daar mee bezig te houden maar het is noodzakelijk.

Ik denk aan mijn jeugd zonder auto`s en met volop natuur en vrijheid

Het wonen in een klein dorpje  met hier en daar een fiets misschien en volop schone lucht met een enkele keer zand uit de Sahara want dat was er toen ook al. En zo besef je dat schone lucht zo belangrijk is voor ons allen.

Adriana

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s