De boomgaard

Het loopt al in september en de appels willen van de boom af .Ik moet op een trapje staan om met de hark de appels van de tak af te krijgen .Dan niet te hard trekken anders heb ik volgend jaar heel weinig appels. Maar het meeste ligt toch onder de boom .Ze zijn niet allemaal mooi rood nee er zijn veel rotte appels .Maar die moeten ook opgeruimd worden.

Wil ik mijn boomgaardje netjes houden. De hond wil nog wel eens met zo`n appeltje spelen niet als hij erg verrot is want ook een hondje wil een vers en fruitig appeltje in zijn bek.

Niet dat hij de appel gaat opeten maar de geur trekt hem toch wel aan of is het gewoon dit is mijn terrein en appel jij hoor daar niet.

Ik heb zo nu en dan ook een pad in mijn tuin en daar kijkt  de hond heel interessant naar mooi kan ik hem niet vinden denkt de hond misschien heeft hij  gelijk. Maar je kan er tegen blaffen en dat is ook leuk werk. Ik ga verder met mijn werk  en doe de appels in een grote mand of tegenwoordig is die mand van plastiek. En de rotte appels gaan in de groene kliko Die wordt dan wel zwaar want ook daar vergis je je in Als het voorjaar is bloeien de fruitbomen zo mooi en staar je zo blij naar al dat mooie en in de herfst til je je aan de appels een breuk. En toch het geeft een apart gevoel de zomer is voorbij er komt een nieuw seizoen en dat beleef je zo intens als je bezig bent in de tuin.

Adriana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s